Term: 3 V	leek: 2 Date: 21st-23rd of July, 2021	Miss Christie & Mrs Shav	w Grade: 5CS
Time / Day	Wednesday 21st July - REMOTE learning	Thursday 22nd July - REMOTE learning	Friday 23rd July - REMOTE learning
9:00am - 9.30am	Google Meet Google Classroom Prayer, Instructions for the day & Social/Emotional Learning	Google Meet Google Classroom Prayer, Instructions for the day & Social/Emotional Learning	Google Meet Google Classroom Prayer, Instructions for the day & Social/Emotional Learning
9:30am-10.30am	Literacy 60 minutes Reading Activity 30 mins Writing Activity 30 mins	Whole School Liturgy via Zoom 20 minutes	Literacy 60 minutes Reading Activity 30 mins Writing Activity 30 mins
	Note: Students will be notified if they are to attend a Focus Reading Group Meet during the morning Classroom Meet.	Art lesson set by Mrs Hickey (50 minutes)	Note: Students will be notified if they are to attend a Reading Group Meet during the morning Classroom Meet.
10:30am-11.00am	Religion: 30 minutes		Religion: 30 minutes
11:00am-12.00pm	LUNCH	LUNCH	LUNCH
12.00pm-12:40pm	Numeracy 40 minutes 10 minutes: Number Task (Mental Maths) 30 minutes: My Numeracy Note: Students will be notified if they are to attend a Focus Maths Group Meet during the morning Classroom Meet.	Music lesson set by Mr O'Bree (50 mins) BRAIN BREAK (20 mins)	Numeracy 40 minutes10 minutes: Number Task (Mental Maths) 30 minutes: My Numeracy Note: Students will be notified if they are to attend a Focus Maths Group Meet during the morning Classroom Meet.
12.40pm-1.00pm	Class Google Meet Google Classroom	LOTE lesson set by Miss Sun (50 mins)	Class Google Meet Google Classroom
1:00pm-2:00pm	Inquiry: 60 minutes		Inquiry: 60 minutes
2:00pm-2:30pm	BREAK	BREAK	BREAK
2:30pm-3:00pm	Physical Education lesson 30 minutes set by Mr Herrera	Digital Technology lesson 30 minutes set by Ms Faraj	Watch BTN
3:00pm-3:15pm	End of Day Routine & Prayer (15 mins) Read the Google Classroom message from your Teachers. Please submit your work. Get yourself ready for the next day.	End of Day Routine & Prayer (15 mins) Read the Google Classroom message from your Teachers. Please submit your work. Get yourself ready for the next day.	End of Day Routine & Prayer (15 mins) Read the Google Classroom message from your Teachers. Please submit your work. Get yourself ready for the next day.

Google Mee	ets		Focus	Groups
Weds 21st July	Google Meet @ 9am Prayer. Tasks for the day. including Email Etiquette discussion Social/Emotional Learning: Discussion	Google Meet @ 12:40pm	Rabbit and Bear Focus: About the Text: Features of the Text and Questioning. 9.30am (30 mins) Hanna Simon Francisco Motusi Ajaknei 10.30am (30 mins) Rijuta Alisha Antonio Emerly	Multiplication activity 12:00pm (20 mins) Adele Ayen Elsie Anthony Ruhani Marley 12:20pm (20 mins) Ashkan Gloria Hoang Christoff Kevin
Thurs 22nd July	Google Meet @ 9am Prayer. Explain timetable for the day. Whole School Liturgy	No 12:40pm Google Meet - Specialist	No Focus Groups	No Focus Groups
Friday 23rd July	Google Meet @ 9am Prayer. Tasks for the day. Social/Emotional Learning: Discussion	No 12:40pm Google Meet - Specialist	Rabbit and Bear Focus: About the Text: Features of the Text and Questioning. 9.30am (30 mins) Adele Ayen Elsie Anthony Ruhani Marley 10.30am (30 mins) Ashkan Gloria Hoang Christoff Kevin	Multiplication activity 12.00pm (20 mins) Hanna Simon Francisco Motusi Ajaknei 12.20pm (20 mins) Rijuta Alisha Antonio Emerly Adriana

Reading: 9.30am to 10.00am (30 minutes)

READING	Learning	Tasks
Wednesday 21st July	We are learning to select texts using the 5 finger rule so that we can enjoy reading them. Reading is fun! Select a book of your choice from EPIC. Read it and enjoy it!	Answer two Question stems and submit this on Google Classroom.
Friday 23rd July	We are learning to select texts using the 5 finger rule so that we can enjoy reading them. Reading is fun! Select a book of your choice from EPIC. Read it and enjoy it!	Answer two Question stems and submit this on Google Classroom.

Writing: 10.00am to 10.30am (30 minutes)

WRITING	Learning	Tasks
Weds 21st July	We are learning to write an email to a teacher using email etiquette -Go to the 'Email Etiquette' Google slide in Today's work. Read through the slideshow to be clear about how to write an email following email etiquette.	-Then write an email to your classroom teacher and tell them about your school holidays. Make sure you follow the guidelines and use the teacher example to help you.
Friday 23rd July	We are learning to write an email to a teacher using email etiquette -Go to the 'Email Etiquette' Google slide in Today's work. Re-read the slideshow to be clear about how to write an email following email etiquette.	-Then write an email to your classroom teacher and tell them about your time during the lockdown. Make sure you follow the guidelines and use the teacher example to help you.

Religion: 10.30am to 11.00am

RELIGION	Learning	Tasks
Wednesday 21st July	We are learning about the creation story from the book of Genesis -Read the scripture reading found at: <u>Genesis</u> <u>1 GNT - The Story of Creation - In the</u> -Watch <u>God's Creation according to Genesis</u>	 -On a piece of paper, create a collage of one of the days of God's Creation. You may use any medium you wish. Eg. paper, fabric cuttings, found objects, things from nature etc. Be creative! *Use the Bible Scripture to reflect on and help you create your collage. You will also have Friday's lesson to complete this task so take your time and make sure it is your best work.
Friday 23rd July	We are learning about the creation story from the book of Genesis -Read the scripture reading found at: <u>Genesis</u> <u>1 GNT - The Story of Creation - In the</u> -Watch <u>God's Creation according to Genesis</u>	 -Continue your collage of one of the days of God's Creation that you started on Wednesday. -When completed, take a picture of your art piece and upload it onto Google Classroom.

Numeracy: 12.00pm to 12.40pm

MATHS	Number Task	Learning	Task
Wednesday 21st July	Mental Maths - available on Google Classroom.	LI/SC: I will be able to work on areas of Maths that help me to more efficiently solve problems. Log on to Essential Assessment - My Numeracy (General All: Number and Algebra; General All: Measurement and Geometry; General All: Statistics and Probability). Complete 30 minutes of My Numeracy.	Complete 30 minutes of My Numeracy. Please note that your time on My Numeracy is recorded on Essential Assessment and will be checked by your teachers.
MATHS	Number Task	Learning	Task
Friday 23rd July	Mental Maths - available on Google Classroom.	LI/SC: I will be able to work on areas of Maths that help me to more efficiently solve problems. Log on to Essentials Assessment - My Numeracy Log on to Essential Assessment - My Numeracy (General All: Number and Algebra; General All: Measurement and Geometry; General All: Statistics and Probability). Complete 30 minutes of My Numeracy.	Complete 30 minutes of My Numeracy. Please note that your time on My Numeracy is recorded on Essential Assessment and will be checked by your teachers.

Inquiry: 1.00pm to 2.00pm

INQUIRY	Learning	Tasks
Wednesday 21st July	We are learning to answer comprehension questions about a Space themed text SPACE MESSAGES Watch the BTN story: http://www.abc.net.au/btn/story/s4671269.htm	 Answer these questions: 1. What does the BTN story explain? 2. Why are the students in the BTN story sending messages into space? 3. When was the first interstellar message sent? What did a group of scientists do in 1974? 4. Finish the following sentence: The golden record that was sent into space contained 5. What skills are the students in Western Australia using to send encrypted messages? 6. The messages will be sent light years away. What did the students want aliens to know? 7. If you were to send a message into space, what would it be? 8. What did you like about the BTN story?
Friday 23rd July	We are learning to answer comprehension questions about a Space themed text Read 'Formation of the Earth'.	Formation of the Earth. Answer questions 1 to 4.

Sport/Digital Technology/BTN: 2.30pm to 3.00pm

Wednesday 21st July	We are learning to be healthy by being active.	Complete the Physical Education task that Mr Herrera has set for you under his section in Classwork.
Thursday 22nd July	We are learning how to be safe and responsible online.	For this week we will be looking at e-safety. Follow the link (see below), watch the video and send me a copy of your certificate of completion. It's time for you to learn how to be secure when using a computer, tablet or phone. Watch the video below so you have all the information you need to get the quiz answers right! <u>https://www.esafety.gov.au/educators/classroom-resourc</u> <u>es/be-secure/student-home</u>
Friday 23rd July	We are learning about the top news story of the week.	Watch <u>BTN Classroom Episode 19, 2021 - Classroom -</u> <u>BTN</u>